Mestský úrad pracuje s novou organizačnou štruktúrou

29.11.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 29. novembra (TASR) - Mestský úrad (MsÚ) vo Vranove nad Topľou pracuje po nedávnych zmenách v jeho organizačnej štruktúre v novom režime. Za účelom šetrenia prostriedkov mestskej pokladnice rozviazal magistrát pracovný pomer s viacerými zamestnancami, došlo k zrušeniu siedmich odborov a zníženiu počtu oddelení radnice z 15 na šesť.
Zmeny v organizačnej štruktúre inicioval primátor mesta Ján Ragan na základe odporúčania Mestského zastupiteľstva a výsledku personálneho auditu, ktorý zrealizoval na radnici po svojom nástupe do funkcie prvého muža samosprávy. Jednou z hlavných zmien je v dôsledku zrušenia odborov a zníženia počtu oddelení na magistráte menej ľudí na riadiacich postoch.
\"Nová organizačná štruktúra zlepší komunikáciu medzi zamestnancami MsÚ, ich komunikáciu s klientmi, občanmi mesta Vranov nad Topľou a zároveň zabezpečí šetrenie finančných prostriedkov v oblasti mzdových a odvodových nákladov. Ročná úspora mzdových prostriedkov predstavuje 7,5 percenta,\" informovala TASR hovorkyňa magistrátu Eva Mitaľová.
Podľa jej vyjadrení je nová organizačná štruktúra v súčasnosti obsadená požadovaným počtom pracovníkov. \"Mestský úrad momentálne neeviduje žiadne voľné pracovné miesta,\" poznamenala s tým, že v dôsledku posledných personálnych zmien došlo k zníženiu počtu zamestnancov magistrátu približne o sedem percent.
 

Vyberte región